Cornulete cu rahat (de post)

de xana in Dulciuri, 23 Noi 2013 | 5255 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1/2 pachet drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • rahat
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu rahat (de post):

Zaharul se dizolva in apa si se amesteca impreuna cu margarina topita, uleiul si vanilia, apoi se adauga in ploaie faina amestecata cu drojdia. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si destul de moale dar fara a fi lipicios(se mai adauga faina daca necesar) apoi se lasa la dospit 30-40 de minute.

Din aluat se intinde o foaie subtire din care taiem patratele la marimea dorita, apoi asezam cubulete de rahat pe fiecare patratel. Le rulam si le punem in tava cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul pre-incalzit la 180ºC pana se rumenesc putin. Cat inca sunt calde se dau prin zahar pudra.

TIPS-URI

1

Zaharul pudra l-am facut in casa, macinand 100 gr de zahar tos cu o lingura de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu rahat (de post)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cornulete cu rahat si cocos